Vanhet leuke plekje, mijn interpretaie, vuilisbelt
Door: johanne
Blijf op de hoogte en volg John & Johanne
09 Juli 2010 | Denemarken, Kopenhagen
Dat is lachen. Gisteren stonden er twee campers, nu is er ook een Iers denken we, zigeunerkamp neergestreken. Minstens 15 caravans staan overal verspreid opgesteld. Voor een caravan stonden de grote vierkanten dozen waarvan wij ons afvroegen wat daar in zit.
Dan komt er een 4-wheels-drive met boedelbak voorgereden waar een man met andere mannen van het kamp omheen komt staan en een zeer boze discussie ontstaat. Ze zijn aan het handelen en wat we begrijpen is dat de handelaar de dozen met onbekende inhoud nu ook aan anderen wil verkopen maar dat ze het over de prijs niet eens worden. In plat Engels wordt er veel geschreeuwd en ineens houdt het op en de dozen worden uit de boedelbak gehesen en in de andere caravan geplaatst.
Eerst dacht ik aan van de vrachtwagen afgevallen tv, later blijkt dat het dieselgenerators zijn waarmee ze zonder geluid elektriciteit kunnen opwekken. De prijs is eerst 7000 Zweedse kronen en daalt geleidelijk tot 5000, maar er wordt veel gegild dat hij aan die en die het voor 4000 heeft verkocht. In ieder geval voor die prijs doet hij ze niet meer weg wat de rest van de avond weer grote meningsverschillen geeft.
Ik word uitgenodigd door een Ierse, ja het kan niet anders als een zigeunerin zijn om haar caravan te bekijken. Hoog tabberdgehalte. Ze is erg nieuwsgierig naar wat wij doen en of we al lang op deze plaats staan. Wanneer ik vraag of ze hier voor het werk of op vakantie zijn, zijn ze op vakantie. Ze wil eigenlijk weten of ze het met het 24 uur vrij kamperen principe hier nauw nemen, maar daar kan ik geen antwoord op geven. Ik vertel dat ik hier gisteren was maar dat mijn man liever op een camping slaapt. Nu zegt ze, je hoeft niet bang te zijn want je staat nu tussen allemaal broers. Er kan niets gebeuren.
Nou ja niets, vanaf 7 uur kregen alle zigeunerkindjes tussen de 10 en 17 autorijles. Dan werd er met de auto’s gescheurd over het terrein. Soms rakelings langs de camper, iedere keer hield John zijn hart vast. Een ouder Deens stel wat tegenover ons al de tijd had zitten genieten met de rollator naast hen van het zicht op de grote plas met allerlei vogels hield het voor gezien en verkaste.
Ook had jammer genoeg niet ieder zo’n fluistergenerator gekocht want het lawaai van die brommende machines was goed te horen.
We waren na het eten al naar de parkeerplaats van de Stena Line geweest en hadden besloten dat het plekje op “de vuilnisbelt, cq nu zigeunerskamp”heel wat beter was.
Maar hadden de autolessen en generators nog niet meegemaakt.
Kortom, wij moesten om half 7 op om de boot te halen, zij vierden de overwinning van Spanje, de nachtrust was kort.
Praktische informatie, mooie camperplek,mijn interpretatie, Vuilnisbelt en zigeunerkamp John zijn interpretatie N57 gr 07.352 E 12 gr 14.351.
Donderdag 8-7-2010.
Varberg- Harderslev. 215 km
Om 6 uur is John al wakker en staan we op. We zijn een van de eersten bij de Stena Lijn. Helaas is het niet het mooie weer van gisteren, het is bewolkt en koud. Wanneer we dan ook om 8 uur vertrekken is er bijna niemand op het zonnedek. Wij verblijven er even, maar gaan dan ook naar beneden. Wanneer om 10 uur een waterig zonnetje doorbreekt zijn we een van de weinige die boven zitten. Altijd aangenamer dan in de bedompte ruimtes beneden. Heel veel volk, restaurant, kleine winkeltjes, kinderspeelplaats en fruitmachines. En stoelen om op te hangen en achter beslagen ruiten naar buiten te kijken. Ik besluit meteen dat cruises helemaal niets voor mij zijn, ik zou me dood gaan vervelen. Op zee is niets te zien als golven, aan boord word je na een tijd stapeldol, en op de wal ben je, zag ik in Noorwegen met te veel.
Om half 1 komen we in Grena, Denemarken. Het regent. We hebben de Tom Tom weer op alternatief en rijden via kleine wegen naar het Zuiden. Wanneer John van het rijden genoeg heeft zet ik de Tom Tom op bestemming van de eerste aardige camping en we komen werkelijk op een pracht plek te staan. Voor ons is het strand, we kijken op een baai met bootjes uit, en het weer klaart ook op en de zon komt door.
Heerlijk buiten kunnen eten, lekker wat gelezen en het verslag weer bijgewerkt. Morgen bekijken we wel, of we blijven of doorgaan.
Praktische informatie
Km stand 64357
Bootreis Varberg-Grena Stena Lijn. Te voren geboekt, 142 euro. Op het moment zelf was er nog plaats, had dan 200 euro gekost.
Vikaer Strand Camping, Dundelum 29, Diernaes, Haderlev.
Bezine getankt. Grena, kmstand 64375, 5 liter 509,51deense kronen.
Kmstnd 64572